Sodobna poročna vabila

Sodobna poročna vabila

Kako povabiti na poroko? Nekoč so se poročna vabila pisala na roko, za kar je bilo potrebno najti pisca z znanjem kaligrafije, nato so se tiskala. Danes se pogosto dopolnjujeta tisk in ročno delo, saj dobimo tako najlepša poročna vabila, ki so videti ali elegantna ali razkošna ali moderna – odvisno od tega, kakšna bo poroka.
Poročna agencija Goga, Vabila

Tudi poročna vabila imajo svoj stil
Poroke so lahko klasične ali bolj sodobne, priljubljene so tudi tematske. To je odvisno od karakterja in življenjskega stila bodočih mladoporočencev, temu pa moramo prilagoditi tudi poročna vabila. Poroka na gradu vsekakor zahteva poročna vabila, ki so razkošna in oblikovana nekoliko bolj »baročno«, za prefinjeno sodobno poroko v plesni dvorani se običajno izberejo elegantna in skromnejša poročna vabila, za tematske poroke pa seveda poročna vabila, ki so v skladu z izbrano tematiko.

Materiali za poročna vabila
Trši papir ni edini material, ki ga uporabljamo za poročna vabila. Zlasti unikatno in ročno izdelana poročna vabila kombinirajo marsikaj: svilo, čipke, zlate niti, pentlje, najrazličnejše aplikacije iz tekstila, umetnih biserov, lesa in drugih naravnih materialov. Kadar je poroka zelo sodobna, pa se lahko poročna darila natisne celo na plastično folijo, na plastično ploščico in različne uporabne predmete. Vas mika, da bi imeli »retro« poroko v stilu osemdesetih? Potem se lahko poročna vabila okrogle oblike nalepi na stare vinilne gramofonske plošče.
Poleg osnovnega vabila se vse pogosteje dodaja še najrazličnejše dodatke, ki bodo povabljenim v trajen spomin – na primer magnetke s fotografijo zaročencev, drobne glasbene skrinjice z izbrano pesmijo, priponke …

Oblika poročnega vabila
Tudi pri obliki je potrebno misliti na stil poroke. Poročna vabila za poroko na gradu niso nujno v obliki voščilnice, lahko so tudi zvita v svitek kot pergament. Vabilo je lahko okroglo, v obliki srca, vstavimo ga lahko v lično kuverto, ali pa v kakšno drugo embalažo, na primer v steklenico, leseno škatlico …

Kaj pa barva?
Za poroko je najbolj značilna bela barva, zato so v njej najpogosteje tudi poročna vabila, kombiniramo pa jo z zlato in srebrno, rdečo ali črno. Vsekakor pa ni nujno, da so vabila bela. Za poroko v naravi so odlična izbira naravni rjavi toni z dodatkom zelene. Če bo imela nevesta na obleki detajle v vijoličasti barvi, izberemo kombinacijo z vijoličastimi toni. Poročna vabila se morajo namreč vedno držati barvne sheme, ki je smiselna in se ujema z barvami, ki bodo prisotne na poroki – na oblekah, v dekoraciji, poročnem šopku in podobno.