Vaša strešna kritina naj bo primerna za vaš objekt

Brat z družino gradi novo hišo. Bil je že v zaključni fazi in iskal je katera strešna kritina bi bila najboljša. Prosil me je, da se z njim odpeljem do trgovine, kjer imajo gradbeni material. Prodajalca je prosil za mnenje katera strešna kritina bi prišla v poštev za njegovo novo hišo. Zanimala ga je lega hiše in lokacija, saj mu bo na podlagi tega lahko predlagal vrsto kritine. 

Brat mu je povedal, da se hiša nahaja ob morju in ima moderen izgled, zato si želi, da je strešna kritina v takem stilu. Prodajalec mu je predlagal jeklene, saj so najbolj vzdržne in kakovostne. Pokazal nam je nekaj vzorcev različnih barv in materialov.

Nova hiša je bila minimalističnega izgleda, zato je želel, da je tudi strešna kritina podobnega stila. Izbral je kovinsko, temno sive barve in, ker je bil že tam, je izbral tudi odvodni sistem, ki je pasal zraven. Z izbiro je bil zelo zadovoljen zato je prosil za ponudbo. Prodajalcu sva se zahvalila za prijaznost in se odpravila na kosilo. 

Pogovarjala sva se o tem kako je strešna kritina dejansko pomembna, saj hiši nudi varnost in zaščito. Pomembno je tudi, da je izbira le-te prava, saj niso vse kritine enake. Prilagajati se morejo potrebam stavbe in morajo biti odporne na vse vremenske razmere. Med najinim kosilom je po emailu že prejel ponudbo. 

Takoj je oddal naročilo in vprašal kdaj bo njegova strešna kritina na voljo. Povedali so mu, da bo potrebnih nekaj tednov, a se bodo potrudili po najboljših močeh, da bo prej. Prav toliko časa bo potrebnega, da se bo zaključila gradnja hiše in, da bo pripravljena za montažo strehe. 

Po nekaj tednih so ga poklicali, da je strešna kritina prispela in je pripravljena za prevzem. Ko so jo položili je hišo estetsko in učinkovito zaključila in povezala v celoto.